Upgrade je Windows 10 Home naar Pro: Voordelen en Stappenplan

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en wordt geleverd in twee versies: Home en Pro. Windows 10 Home is de standaardversie die geschikt is voor de meeste gebruikers, terwijl Windows 10 Pro geavanceerdere functies en beveiligingsopties biedt. In dit artikel zullen we ons richten op de voordelen van het upgraden van Windows 10 Home naar Pro en hoe u dit kunt doen.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou willen upgraden van Windows 10 Home naar Pro. Misschien heeft u behoefte aan meer geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals BitLocker-encryptie, of wilt u toegang hebben tot de Remote Desktop-functie om uw computer op afstand te kunnen bedienen. Misschien wilt u ook profiteren van de Hyper-V virtualisatiefunctie om virtuele machines te kunnen draaien. Wat uw reden ook is, het upgraden naar Windows 10 Pro kan u helpen om meer controle en functionaliteit te krijgen.

Samenvatting

  • Upgraden naar Windows 10 Pro biedt meer functies en flexibiliteit dan de Home-versie.
  • Voordelen van Windows 10 Pro zijn onder andere BitLocker-encryptie, Remote Desktop en Hyper-V.
  • Extra functies die je krijgt met Windows 10 Pro zijn onder andere Group Policy Management en Windows Update for Business.
  • De kosten voor het upgraden naar Windows 10 Pro variëren, afhankelijk van de methode die je kiest.
  • Om te upgraden naar Windows 10 Pro moet je de stappen volgen die worden beschreven in de Microsoft Store of op de website van Microsoft.

De voordelen van Windows 10 Pro

Een van de belangrijkste voordelen van Windows 10 Pro ten opzichte van Home is de verbeterde beveiligingsfuncties die het biedt. Met Windows 10 Pro kunt u gebruik maken van BitLocker-encryptie om uw bestanden en gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Dit is vooral handig als u een laptop of draagbare computer heeft die gemakkelijk kan worden gestolen of verloren.

Een andere handige functie van Windows 10 Pro is de Remote Desktop-toegang. Hiermee kunt u uw computer op afstand bedienen vanaf een andere computer of mobiel apparaat. Dit kan handig zijn als u onderweg bent en toegang wilt hebben tot uw bestanden of programma’s op uw thuiscomputer.

Windows 10 Pro biedt ook de Hyper-V virtualisatiefunctie, waarmee u virtuele machines kunt maken en uitvoeren op uw computer. Dit kan handig zijn als u software wilt testen of verschillende besturingssystemen wilt uitproberen zonder uw hoofdbesturingssysteem te beïnvloeden.

Een ander voordeel van Windows 10 Pro is dat u meer controle heeft over updates. Met Windows 10 Home worden updates automatisch gedownload en geïnstalleerd, wat soms onhandig kan zijn als u op een cruciaal moment aan het werk bent. Met Windows 10 Pro kunt u updates uitstellen en bepalen wanneer ze worden geïnstalleerd, zodat ze uw productiviteit niet verstoren.

Extra functies van Windows 10 Pro

Naast de genoemde voordelen biedt Windows 10 Pro ook extra functies die handig kunnen zijn voor zakelijke gebruikers. Een van deze functies is de mogelijkheid om lid te worden van een domein. Dit stelt u in staat om uw computer te verbinden met een bedrijfsnetwerk en toegang te krijgen tot gedeelde bronnen en bestanden.

Windows 10 Pro biedt ook Group Policy Management, waarmee u beleidsregels kunt instellen en beheren voor meerdere computers in een netwerk. Dit kan handig zijn als u meerdere computers in uw bedrijf heeft en consistentie wilt behouden in de instellingen en configuraties.

Een andere handige functie van Windows 10 Pro is Assigned Access. Hiermee kunt u een specifieke app of programma instellen als de enige toegestane app voor een gebruiker. Dit kan handig zijn als u een computer wilt instellen voor kioskgebruik of als u wilt voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot bepaalde apps of functies.

Windows 10 Pro biedt ook Windows Update for Business, waarmee u meer controle heeft over updates in een zakelijke omgeving. U kunt updates uitstellen en bepalen wanneer ze worden geïnstalleerd, zodat ze uw bedrijfsactiviteiten niet verstoren.

Kosten van upgraden naar Windows 10 Pro

Kosten van upgraden naar Windows 10 Pro Beschrijving
€145,00 Kosten voor het aanschaffen van een Windows 10 Pro licentie
€0,00 Kosten voor het upgraden van Windows 10 Home naar Windows 10 Pro via de Microsoft Store
€50,00 Gemiddelde kosten voor het laten uitvoeren van de upgrade door een IT-professional
€0,00 Kosten voor het zelf uitvoeren van de upgrade met behulp van de Media Creation Tool van Microsoft

De prijs van Windows 10 Pro is hoger dan die van Windows 10 Home. De exacte prijs kan variëren, afhankelijk van waar u het besturingssysteem koopt en of u een upgrade uitvoert vanuit Windows 10 Home of een eerdere versie van Windows.

Om te upgraden naar Windows 10 Pro, kunt u de upgrade aanschaffen via de Microsoft Store of via een erkende wederverkoper. De prijs kan variëren, dus het is raadzaam om verschillende opties te vergelijken voordat u een aankoop doet.

Stappen om te upgraden naar Windows 10 Pro

Het upgraden van Windows 10 Home naar Pro is vrij eenvoudig en kan worden gedaan via de instellingen van uw computer. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

1. Ga naar het Startmenu en klik op ‘Instellingen’.
2. Klik op ‘Bijwerken en beveiliging’.
3. Klik op ‘Activering’ in het linkerdeelvenster.
4. Klik op ‘Naar de Microsoft Store gaan’ onder ‘Uw pc upgraden’.
5. Zoek naar ‘Windows 10 Pro’ in de Microsoft Store en klik op ‘Kopen’.
6. Volg de instructies om de upgrade te voltooien.

Het proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en de prestaties van uw computer. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw belangrijke bestanden voordat u begint met het upgraden.

Compatibiliteit controleren voor Windows 10 Pro

Voordat u Windows 10 Pro installeert, is het belangrijk om te controleren of uw computer compatibel is met het besturingssysteem. U kunt de Upgrade-assistent van Microsoft gebruiken om dit te doen. Hiermee kunt u controleren of uw hardware en software voldoen aan de minimale systeemvereisten voor Windows 10 Pro.

Als de Upgrade-assistent aangeeft dat er compatibiliteitsproblemen zijn, moet u deze oplossen voordat u doorgaat met de upgrade. Dit kan inhouden dat u stuurprogramma’s bijwerkt, software verwijdert of andere aanpassingen aan uw systeem maakt.

Minimale systeemvereisten voor Windows 10 Pro

Om Windows 10 Pro te kunnen installeren, moet uw computer voldoen aan bepaalde minimale systeemvereisten. Deze omvatten:

– Een 1 GHz processor of sneller
– 1 GB RAM voor 32-bits systemen of 2 GB RAM voor 64-bits systemen
– 16 GB vrije schijfruimte voor 32-bits systemen of 20 GB vrije schijfruimte voor 64-bits systemen
– Een DirectX 9 grafische kaart met WDDM 1.0-stuurprogramma
– Een schermresolutie van minimaal 800 x 600 pixels

U kunt controleren of uw computer aan deze vereisten voldoet door naar het gedeelte ‘Systeem’ in de instellingen van uw computer te gaan. Hier vindt u informatie over uw processor, RAM, schijfruimte en grafische kaart.

Bestanden en programma’s behouden na het upgraden

Als u upgradet naar Windows 10 Pro, kunt u ervoor kiezen om uw bestanden en programma’s te behouden. Tijdens het upgradeproces wordt u gevraagd of u uw persoonlijke bestanden wilt behouden of een schone installatie wilt uitvoeren.

Als u ervoor kiest om uw bestanden te behouden, worden ze automatisch overgezet naar de nieuwe versie van Windows. Uw programma’s worden echter niet automatisch overgezet en moeten opnieuw worden geïnstalleerd.

Het is altijd een goed idee om een back-up te maken van uw belangrijke bestanden voordat u begint met het upgraden naar Windows 10 Pro. Dit zorgt ervoor dat u uw gegevens kunt herstellen als er iets misgaat tijdens het upgradeproces.

Mogelijke problemen tijdens de upgrade

Tijdens het upgradeproces kunnen er enkele problemen optreden. Een veelvoorkomend probleem is bijvoorbeeld dat de upgrade vastloopt of niet kan worden voltooid. Dit kan te wijten zijn aan onvoldoende schijfruimte, onjuiste stuurprogramma’s of conflicterende software.

Als u problemen ondervindt tijdens het upgraden naar Windows 10 Pro, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ze op te lossen. U kunt proberen uw computer opnieuw op te starten, onnodige bestanden te verwijderen, stuurprogramma’s bij te werken of conflicterende software te verwijderen.

Als u er niet in slaagt om de problemen op te lossen, kunt u contact opnemen met Microsoft Support voor hulp. Zij kunnen u begeleiden bij het oplossen van de problemen en ervoor zorgen dat uw upgrade succesvol wordt voltooid.

Contact opnemen met Microsoft Support voor hulp

Als u hulp nodig heeft bij het upgraden naar Windows 10 Pro, kunt u contact opnemen met Microsoft Support. Er zijn verschillende manieren waarop u contact kunt opnemen met hun ondersteuningsteam, waaronder telefonisch, via chat of via e-mail.

Voordat u contact opneemt met Microsoft Support, is het een goed idee om uw probleem zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven en eventuele relevante informatie bij de hand te hebben, zoals uw productcode of serienummer. Dit zal hen helpen om uw probleem sneller en efficiënter op te lossen.

Conclusie

Het upgraden van Windows 10 Home naar Pro kan veel voordelen bieden voor gebruikers die behoefte hebben aan geavanceerdere beveiligingsfuncties, remote desktop-toegang, BitLocker-encryptie, Hyper-V virtualisatie en meer controle over updates. Hoewel er kosten verbonden zijn aan het upgraden naar Windows 10 Pro, kan het de moeite waard zijn voor degenen die de extra functies en beveiliging nodig hebben.

Als u besluit om te upgraden naar Windows 10 Pro, zorg er dan voor dat u uw computer controleert op compatibiliteit, een back-up maakt van uw belangrijke bestanden en programma’s en eventuele problemen oplost voordat u begint met het upgradeproces. Als u problemen ondervindt tijdens het upgraden, kunt u altijd contact opnemen met Microsoft Support voor hulp en begeleiding.

Bent u op zoek naar een upgrade van Windows 10 Home naar Pro? Lees ons artikel over de vereisten voor Windows 10 Professional Retail op cd-keys.be. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om te bepalen of uw systeem geschikt is voor deze upgrade. Neem ook een kijkje in onze winkel voor de beste prijzen en betalingsmogelijkheden op cd-keys.be.

FAQs

Wat is Windows 10 Home naar Pro upgrade?

Windows 10 Home naar Pro upgrade is een proces waarbij een gebruiker zijn Windows 10 Home-besturingssysteem kan upgraden naar Windows 10 Pro. Dit biedt extra functies en mogelijkheden voor de gebruiker.

Wat zijn de extra functies die beschikbaar zijn in Windows 10 Pro?

Windows 10 Pro biedt extra functies zoals BitLocker-encryptie, Remote Desktop, Hyper-V virtualisatie, Group Policy Management en meer.

Hoe kan ik mijn Windows 10 Home upgraden naar Windows 10 Pro?

U kunt uw Windows 10 Home upgraden naar Windows 10 Pro door de upgrade te kopen in de Microsoft Store of door een productcode te kopen en deze in te voeren in de instellingen van uw besturingssysteem.

Wat is het verschil tussen een upgrade en een schone installatie?

Een upgrade is een proces waarbij uw bestaande besturingssysteem wordt bijgewerkt naar een nieuwe versie, terwijl een schone installatie een proces is waarbij u een volledig nieuwe versie van het besturingssysteem installeert en alle bestaande gegevens en programma’s worden verwijderd.

Moet ik een back-up maken voordat ik mijn Windows 10 Home upgrade naar Pro?

Ja, het wordt aanbevolen om een back-up te maken van uw belangrijke bestanden en gegevens voordat u een upgrade uitvoert om eventueel gegevensverlies te voorkomen.

Kan ik terugkeren naar Windows 10 Home nadat ik mijn besturingssysteem heb geüpgraded naar Windows 10 Pro?

Ja, u kunt teruggaan naar Windows 10 Home door de downgrade-optie te gebruiken in de instellingen van uw besturingssysteem. Houd er rekening mee dat u mogelijk gegevens verliest tijdens het downgrade-proces.