Ontdek de nieuwe functies van Windows 11 Pro en Office 2021

Windows 11 Pro en Office 2021 zijn de nieuwste versies van de populaire softwareproducten van Microsoft. Het upgraden naar de nieuwste versies is belangrijk omdat het gebruikers in staat stelt te profiteren van nieuwe functies, verbeterde prestaties en betere beveiliging. In dit artikel zullen we de verbeteringen en nieuwe functies van zowel Windows 11 Pro als Office 2021 bespreken, evenals de voordelen van het upgraden naar deze versies.

Samenvatting

  • Windows 11 Pro en Office 2021 zijn geïntroduceerd als nieuwe softwarepakketten.
  • De gebruikersinterface van Windows 11 Pro is verbeterd en heeft nieuwe functies zoals Snap Layouts en Virtual Desktops.
  • Windows 11 Pro heeft verbeterde prestaties en beveiliging.
  • Office 2021 heeft nieuwe functies zoals Dynamic Arrays in Excel en Presenter Coach in PowerPoint.
  • Office 2021 heeft betere samenwerkingstools en integratie met Microsoft Teams.

Verbeterde gebruikersinterface van Windows 11 Pro

Een van de meest opvallende veranderingen in Windows 11 Pro is de nieuwe gebruikersinterface. Het heeft een fris en modern ontwerp met nieuwe elementen en functies. Het startmenu is bijvoorbeeld verplaatst naar het midden van de taakbalk, waardoor het gemakkelijker toegankelijk is. Bovendien zijn er nieuwe animaties en overgangseffecten toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren.

Windows 11 Pro biedt ook verbeterde aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen nu hun eigen thema’s maken en aanpassen, inclusief achtergronden, kleuren en pictogrammen. Dit stelt gebruikers in staat om hun computeromgeving volledig naar hun eigen smaak aan te passen.

Nieuwe functies van Windows 11 Pro

Naast de verbeterde gebruikersinterface biedt Windows 11 Pro ook verschillende nieuwe functies die de productiviteit en efficiëntie van gebruikers verbeteren. Een van deze functies is Snap Layouts, waarmee gebruikers gemakkelijk meerdere vensters naast elkaar kunnen plaatsen voor beter multitasken. Met Snap Layouts kunnen gebruikers bijvoorbeeld een Word-document naast een Excel-spreadsheet plaatsen en tegelijkertijd aan beide werken.

Een andere handige functie van Windows 11 Pro is Virtual Desktops. Hiermee kunnen gebruikers meerdere virtuele bureaubladen maken en organiseren, zodat ze hun werkruimte beter kunnen ordenen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een virtueel bureaublad maken voor werkgerelateerde taken en een ander voor persoonlijke taken, waardoor ze gemakkelijk tussen de twee kunnen schakelen.

Andere opmerkelijke functies van Windows 11 Pro zijn onder meer een vernieuwde Microsoft Store met een breder scala aan apps, een verbeterde Xbox-integratie voor gamers en een nieuwe versie van Microsoft Edge met verbeterde prestaties en beveiliging.

Verbeterde prestaties en beveiliging van Windows 11 Pro

Kenmerken Beschrijving
Verbeterde prestaties Windows 11 Pro is sneller en efficiënter dan zijn voorgangers, waardoor gebruikers een betere ervaring hebben bij het uitvoeren van taken en het openen van applicaties.
Beveiliging Windows 11 Pro biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals Windows Hello, BitLocker en Windows Defender, om gebruikers te beschermen tegen cyberaanvallen en gegevenslekken.
Compatibiliteit Windows 11 Pro is compatibel met de meeste hardware en software die op Windows 10 werken, waardoor gebruikers naadloos kunnen upgraden zonder hun bestaande apparatuur en programma’s te vervangen.
Gebruiksvriendelijkheid Windows 11 Pro heeft een vernieuwde gebruikersinterface en nieuwe functies, zoals Snap Layouts en Snap Groups, om multitasking en productiviteit te verbeteren.

Windows 11 Pro biedt niet alleen nieuwe functies, maar ook verbeterde prestaties en beveiliging. Het heeft snellere opstarttijden en verbeterde batterijduur, waardoor gebruikers productiever kunnen zijn zonder zich zorgen te maken over trage prestaties of een lege batterij.

Op het gebied van beveiliging biedt Windows 11 Pro verbeterde bescherming tegen bedreigingen. Het heeft ingebouwde beveiligingsfuncties zoals Windows Hello, waarmee gebruikers zich veilig kunnen aanmelden met gezichtsherkenning of vingerafdrukken. Bovendien biedt Windows 11 Pro verbeterde bescherming tegen malware en andere kwaadaardige software.

Nieuwe functies van Office 2021

Office 2021 biedt ook verschillende nieuwe functies die de productiviteit en efficiëntie van gebruikers verbeteren. Een van de opvallende nieuwe functies is Dynamic Arrays in Excel. Hiermee kunnen gebruikers complexe berekeningen uitvoeren met meerdere waarden in één formule, waardoor het gemakkelijker wordt om gegevens te analyseren en inzichten te verkrijgen.

Een andere handige functie van Office 2021 is Presenter Coach in PowerPoint. Hiermee kunnen gebruikers hun presentaties oefenen en feedback krijgen op hun spreekvaardigheid, tempo en gebruik van filler-woorden. Dit helpt gebruikers om zelfverzekerder en effectiever te presenteren.

Andere opmerkelijke functies van Office 2021 zijn onder meer een verbeterde zoekfunctie in Word, waarmee gebruikers snel kunnen zoeken naar specifieke woorden of zinnen in een document, en een nieuwe versie van Outlook met verbeterde e-mailbeheerfuncties.

Verbeterde samenwerkingstools in Office 2021

Office 2021 biedt ook verbeterde samenwerkingstools om gebruikers te helpen beter samen te werken met anderen. Een van deze tools is de integratie van Microsoft Teams in Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint. Hiermee kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de Office-apps chatten, vergaderingen plannen en bestanden delen met hun teamleden.

Andere samenwerkingstools in Office 2021 zijn onder meer de mogelijkheid om gelijktijdig aan een document te werken met anderen, het delen van documenten via OneDrive en de mogelijkheid om opmerkingen en feedback toe te voegen aan een document.

Nieuwe sjablonen en functies in Word en Excel van Office 2021

Office 2021 bevat ook nieuwe sjablonen voor verschillende soorten documenten, waaronder rapporten, nieuwsbrieven, cv’s en meer. Deze sjablonen bieden gebruikers een startpunt bij het maken van professioneel ogende documenten en besparen tijd en moeite.

Andere opmerkelijke functies in Word en Excel van Office 2021 zijn onder meer verbeterde grafieken en diagrammen, nieuwe formulefuncties in Excel en verbeterde opmaakopties in Word.

Betere toegankelijkheidsopties in Windows 11 Pro en Office 2021

Windows 11 Pro en Office 2021 bieden ook verbeterde toegankelijkheidsopties voor gebruikers met een handicap. Windows 11 Pro heeft bijvoorbeeld verbeterde schermlezerfuncties, vergrootglasopties en aanpasbare kleurencontrasten om de toegankelijkheid voor slechtzienden te verbeteren.

Office 2021 biedt ook verschillende toegankelijkheidsfuncties, zoals tekst-naar-spraak-functies, spraakherkenning en ondertitelingsopties in PowerPoint-presentaties.

Nieuwe integraties met andere Microsoft-producten

Windows 11 Pro en Office 2021 bieden ook nieuwe integraties met andere Microsoft-producten om gebruikers een naadloze ervaring te bieden. Een van deze integraties is de integratie van OneDrive, de cloudopslagservice van Microsoft, waarmee gebruikers hun bestanden gemakkelijk kunnen opslaan, synchroniseren en delen.

Een andere integratie is de integratie van Microsoft Edge, de webbrowser van Microsoft, waarmee gebruikers een verbeterde browse-ervaring hebben met snellere prestaties en betere beveiliging.

Upgraden naar Windows 11 Pro en Office 2021: wat u moet weten

Als u wilt upgraden naar Windows 11 Pro en Office 2021, moet u ervoor zorgen dat uw systeem voldoet aan de minimale systeemvereisten. Windows 11 Pro vereist bijvoorbeeld een compatibele processor, ten minste 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte.

Om te upgraden naar Windows 11 Pro, moet u de stappen volgen die worden verstrekt door Microsoft. Dit omvat het downloaden en installeren van de upgrade via Windows Update.

Voor Office 2021 kunt u ervoor kiezen om een abonnement te nemen op Microsoft 365, dat toegang geeft tot de nieuwste versie van Office. U kunt ook een eenmalige aankoop doen van Office 2021 via de Microsoft Store of een erkende wederverkoper.

Conclusie

Het upgraden naar Windows 11 Pro en Office 2021 biedt gebruikers tal van voordelen, waaronder verbeterde functies, betere prestaties en verbeterde beveiliging. Met de nieuwe functies en verbeteringen kunnen gebruikers productiever en efficiënter werken. Bovendien bieden de verbeterde samenwerkingstools in Office 2021 gebruikers de mogelijkheid om beter samen te werken met anderen. We raden gebruikers aan om te upgraden naar Windows 11 Pro en Office 2021 om te profiteren van deze voordelen en hun productiviteit en beveiliging te verbeteren.

Bent u op zoek naar meer informatie over Windows 11 Pro Office 2021? Dan raden wij u aan om ons artikel te lezen over de vereisten voor Windows 10 Professional Retail. In dit artikel leggen we uit welke specificaties uw computer nodig heeft om optimaal te kunnen profiteren van Windows 11 Pro Office 2021. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

FAQs

Wat is Windows 11 Pro Office 2021?

Windows 11 Pro Office 2021 is een besturingssysteem van Microsoft dat is uitgerust met de nieuwste versie van Microsoft Office. Het biedt gebruikers een verbeterde gebruikerservaring en nieuwe functies.

Wat zijn de systeemvereisten voor Windows 11 Pro Office 2021?

De systeemvereisten voor Windows 11 Pro Office 2021 zijn onder andere een 64-bits processor met ten minste 1 GHz kloksnelheid, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Daarnaast moet de computer een DirectX 12-compatibele grafische kaart hebben en een scherm met een resolutie van minimaal 720p.

Wat zijn de nieuwe functies van Windows 11 Pro Office 2021?

Windows 11 Pro Office 2021 biedt verschillende nieuwe functies, waaronder een nieuw startmenu, verbeterde multitasking-mogelijkheden, een vernieuwd ontwerp en een verbeterde zoekfunctie. Daarnaast bevat het de nieuwste versie van Microsoft Office, waaronder Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Kan ik Windows 11 Pro Office 2021 gratis downloaden?

Nee, Windows 11 Pro Office 2021 is niet gratis te downloaden. Het moet worden gekocht via de officiële Microsoft-website of via een geautoriseerde verkoper.

Kan ik Windows 11 Pro Office 2021 op mijn oude computer installeren?

Dit hangt af van de specificaties van uw oude computer. Als uw computer voldoet aan de systeemvereisten van Windows 11 Pro Office 2021, kunt u het besturingssysteem installeren. Anders moet u uw computer upgraden of een nieuwe computer kopen die voldoet aan de systeemvereisten.