Ontdek de nieuwe functies van Microsoft Visio 2019 Professional

Microsoft Visio 2019 Professional is een krachtige tool voor het maken van diagrammen en visualisaties. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier weer te geven. Visio 2019 Professional bevat verschillende nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies, waardoor het nog gemakkelijker en efficiënter is om diagrammen te maken. In dit artikel zullen we de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen van Visio 2019 Professional bespreken en hoe deze kunnen bijdragen aan het creëren van effectieve diagrammen en visualisaties.

Samenvatting

  • Microsoft Visio 2019 Professional biedt verbeterde sjablonen en vormen.
  • Er zijn nieuwe diagramtypen en -stijlen beschikbaar in Visio 2019 Professional.
  • Samenwerken is gemakkelijker geworden dankzij de verhoogde samenwerkingsmogelijkheden.
  • Visio 2019 Professional is geïntegreerd met andere Microsoft-toepassingen.
  • De gebruikersinterface en navigatie zijn verbeterd in Visio 2019 Professional.

Verbeterde sjablonen en vormen

Een van de belangrijkste verbeteringen in Visio 2019 Professional is de toevoeging van nieuwe en verbeterde sjablonen en vormen. Deze sjablonen en vormen zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het maken van diagrammen op een efficiënte manier. Ze bieden een breed scala aan opties en stijlen, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk professioneel uitziende diagrammen kunnen maken.

De nieuwe sjablonen in Visio 2019 Professional omvatten onder andere stroomdiagrammen, organigrammen, netwerkdiagrammen, plattegronden en nog veel meer. Deze sjablonen zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen en kunnen worden aangepast aan de specifieke vereisten van een project of organisatie.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook een uitgebreide bibliotheek met vormen die gebruikers kunnen gebruiken om hun diagrammen aan te passen. Deze vormen variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe symbolen en pictogrammen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast en gestileerd om aan de specifieke behoeften van een diagram te voldoen.

Nieuwe diagramtypen en stijlen

Naast verbeterde sjablonen en vormen bevat Visio 2019 Professional ook nieuwe diagramtypen en stijlen. Deze nieuwe functies stellen gebruikers in staat om meer complexe en gedetailleerde diagrammen te maken.

Een van de nieuwe diagramtypen in Visio 2019 Professional is het BPMN-diagram (Business Process Model and Notation). Dit type diagram is ontworpen om bedrijfsprocessen visueel weer te geven en biedt een gestandaardiseerde notatie voor het modelleren van processen. Met het BPMN-diagram kunnen gebruikers de stappen, beslissingen, gebeurtenissen en andere elementen van een bedrijfsproces in kaart brengen.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook nieuwe stijlen voor diagrammen, waaronder moderne, strakke en professionele ontwerpen. Deze stijlen kunnen worden toegepast op verschillende diagramtypen en bieden gebruikers de mogelijkheid om hun diagrammen een unieke uitstraling te geven.

Verbeterde samenwerkingsmogelijkheden

Jaar Aantal samenwerkingsverbanden Gemiddelde tevredenheid
2018 25 7,5
2019 32 8,2
2020 40 8,7

Een andere belangrijke verbetering in Visio 2019 Professional is de toevoeging van nieuwe samenwerkingsfuncties. Deze functies stellen teams in staat om effectiever samen te werken aan het maken en bewerken van diagrammen.

Een van de nieuwe samenwerkingsfuncties in Visio 2019 Professional is de mogelijkheid om diagrammen te delen en samen te werken in real-time. Gebruikers kunnen nu gelijktijdig aan een diagram werken en elkaars wijzigingen direct zien. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken en zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente versie van een diagram.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook verbeterde integratie met andere Microsoft-applicaties, zoals SharePoint en Teams. Gebruikers kunnen nu eenvoudig diagrammen delen en samenwerken met collega’s via deze applicaties, waardoor de communicatie en samenwerking binnen teams wordt verbeterd.

Integratie met andere Microsoft-applicaties

Visio 2019 Professional integreert naadloos met andere Microsoft-applicaties, waardoor gebruikers hun workflow kunnen stroomlijnen en efficiënter kunnen werken. Een van de belangrijkste integraties is die met Microsoft Office, waaronder Word, Excel en PowerPoint.

Met de integratie van Visio 2019 Professional met Word kunnen gebruikers eenvoudig diagrammen invoegen in hun documenten en deze aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit maakt het gemakkelijker om complexe informatie visueel weer te geven en helpt bij het communiceren van ideeën en concepten.

Daarnaast kunnen gebruikers met de integratie van Visio 2019 Professional met Excel gegevens importeren en exporteren naar diagrammen. Dit stelt gebruikers in staat om gegevens visueel weer te geven en complexe relaties en patronen te analyseren.

Ten slotte kunnen gebruikers met de integratie van Visio 2019 Professional met PowerPoint diagrammen rechtstreeks in hun presentaties invoegen. Dit maakt het gemakkelijker om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren en helpt bij het overbrengen van ideeën en concepten aan het publiek.

Verbeterde gebruikersinterface en navigatie

Visio 2019 Professional bevat ook een verbeterde gebruikersinterface en navigatie, waardoor gebruikers gemakkelijker en efficiënter kunnen werken. De nieuwe gebruikersinterface is intuïtiever en gebruiksvriendelijker, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot de benodigde functies en opties.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook verbeterde navigatiemogelijkheden, zoals de mogelijkheid om snel door diagrammen te bladeren en in te zoomen op specifieke delen van een diagram. Dit maakt het gemakkelijker om grote en complexe diagrammen te beheren en helpt bij het vinden van specifieke informatie.

Meer opties voor gegevensvisualisatie

Een andere belangrijke verbetering in Visio 2019 Professional is de toevoeging van meer opties voor gegevensvisualisatie. Gebruikers kunnen nu gegevens importeren uit verschillende bronnen, zoals Excel, SQL Server en SharePoint, en deze visualiseren in hun diagrammen.

Met de nieuwe gegevensvisualisatie-opties kunnen gebruikers complexe gegevenssets visualiseren en analyseren. Ze kunnen gegevens koppelen aan vormen in een diagram en deze vormen automatisch bijwerken wanneer de gegevens veranderen. Dit maakt het gemakkelijker om trends, patronen en relaties in de gegevens te identificeren en helpt bij het nemen van datagestuurde beslissingen.

Betere prestaties en stabiliteit

Visio 2019 Professional biedt ook verbeterde prestaties en stabiliteit, waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken en crashes of fouten kunnen vermijden. De nieuwe versie van Visio is sneller en responsiever, waardoor gebruikers snel kunnen schakelen tussen verschillende diagrammen en taken.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook verbeterde stabiliteit, waardoor gebruikers minder vaak te maken krijgen met crashes of foutmeldingen. Dit zorgt voor een betrouwbare werkomgeving en minimaliseert de onderbrekingen tijdens het werken aan diagrammen.

Nieuwe functies voor stroomdiagrammen en procesmodellering

Een van de belangrijkste verbeteringen in Visio 2019 Professional is de toevoeging van nieuwe functies voor stroomdiagrammen en procesmodellering. Deze functies stellen gebruikers in staat om gedetailleerdere en nauwkeurigere diagrammen te maken.

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om stroomdiagrammen automatisch te genereren op basis van geïmporteerde gegevens. Gebruikers kunnen nu gegevens importeren uit Excel of andere bronnen en Visio zal automatisch een stroomdiagram genereren op basis van deze gegevens. Dit bespaart tijd en moeite bij het maken van stroomdiagrammen en zorgt voor nauwkeurigere resultaten.

Daarnaast bevat Visio 2019 Professional ook nieuwe functies voor procesmodellering, zoals de mogelijkheid om subprocessen te definiëren en te beheren. Gebruikers kunnen nu complexe bedrijfsprocessen in kaart brengen en gedetailleerde modellen maken die alle aspecten van het proces omvatten.

Verbeterde beveiligingsfuncties en privacyopties

Visio 2019 Professional bevat ook verbeterde beveiligingsfuncties en privacyopties, waardoor gebruikers hun diagrammen en gegevens kunnen beschermen. Gebruikers kunnen nu diagrammen versleutelen met een wachtwoord en beperken wie toegang heeft tot de diagrammen.

Daarnaast biedt Visio 2019 Professional ook verbeterde privacyopties, zoals de mogelijkheid om persoonlijke gegevens te verwijderen uit diagrammen voordat ze worden gedeeld. Dit helpt gebruikers om te voldoen aan de privacyregelgeving en ervoor te zorgen dat vertrouwelijke informatie veilig blijft.

Conclusie

Microsoft Visio 2019 Professional biedt een breed scala aan nieuwe functies en verbeteringen die gebruikers helpen bij het maken van effectieve diagrammen en visualisaties. De verbeterde sjablonen, vormen, diagramtypen en stijlen stellen gebruikers in staat om snel en gemakkelijk professioneel uitziende diagrammen te maken. De nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en integratie met andere Microsoft-applicaties verbeteren de communicatie en samenwerking binnen teams. De verbeterde gebruikersinterface, prestaties en stabiliteit maken het gemakkelijker en efficiënter om met Visio te werken. De nieuwe functies voor gegevensvisualisatie, stroomdiagrammen en procesmodellering stellen gebruikers in staat om gedetailleerdere en nauwkeurigere diagrammen te maken. Tot slot bieden de verbeterde beveiligingsfuncties en privacyopties gebruikers de mogelijkheid om hun diagrammen en gegevens te beschermen. Al met al is Visio 2019 Professional een krachtige tool voor het maken van diagrammen en visualisaties voor bedrijven en organisaties.

Bent u op zoek naar Microsoft Visio 2019 Professional? Bij CD-Keys.be kunt u deze software eenvoudig aanschaffen. Met Microsoft Visio 2019 Professional kunt u professionele diagrammen en grafieken maken voor uw bedrijf of project. Het is een krachtige tool die u helpt bij het visualiseren van complexe informatie. Voor meer informatie over het aanschaffen van Microsoft Visio 2019 Professional, kunt u terecht op onze website.

FAQs

Wat is Microsoft Visio 2019 Professional?

Microsoft Visio 2019 Professional is een softwareprogramma dat wordt gebruikt voor het maken van diagrammen en grafieken. Het is ontworpen om gebruikers te helpen bij het visualiseren van complexe informatie en processen.

Wat zijn de belangrijkste functies van Microsoft Visio 2019 Professional?

Enkele belangrijke functies van Microsoft Visio 2019 Professional zijn onder meer het maken van stroomdiagrammen, organigrammen, netwerkdiagrammen, plattegronden en technische tekeningen. Het programma biedt ook sjablonen en vormen om het maken van diagrammen te vergemakkelijken.

Welke besturingssystemen ondersteunt Microsoft Visio 2019 Professional?

Microsoft Visio 2019 Professional ondersteunt Windows 10, Windows Server 2019 en Windows Server 2016.

Is Microsoft Visio 2019 Professional beschikbaar voor Mac-gebruikers?

Nee, Microsoft Visio 2019 Professional is niet beschikbaar voor Mac-gebruikers. Het programma is alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers.

Wat zijn de systeemvereisten voor Microsoft Visio 2019 Professional?

De minimale systeemvereisten voor Microsoft Visio 2019 Professional zijn een 1,6 GHz processor, 2 GB RAM en 4 GB vrije schijfruimte. Een DirectX 10 grafische kaart is ook vereist voor grafische versnelling.

Kan ik Microsoft Visio 2019 Professional gebruiken voor zakelijke doeleinden?

Ja, Microsoft Visio 2019 Professional is ontworpen voor zakelijke gebruikers en biedt functies die specifiek zijn gericht op het maken van zakelijke diagrammen en grafieken.